Ozon Nedir?
Ozon, halk tarafından şehirlerin kirli atmosferinde yayılan zehirli bir ürün olarak bilinir. Bir enerji kaynağı ile oksijenden üretilen ozon, bu oksijeni vücutta eksik olan her yere getirir. Gerçekte Ozon, molekülleri üç atomdan oluşan Oksijendir. Oysa sıradan Oksijen‘in sadece iki atomu vardır, bu da onu Süper Oksijen olarak adlandırmayı haklı gösterebilir.
Ozon, Oksijenin tüm özelliklerine sahiptir, ancak on kat daha yoğundur, bu da Oksijenin tüm tıbbi uygulamalarında neden kullanılabileceğini ve kullanılabileceğini açıklar. Ozon oksitleme gücü yüksek bir gazdır ve farklı amaçlarla kullanılmıştır.
Ozon tedavisi, çeşitli patolojilerin tedavisi için terapötik uygulamadır. Geniş yaraları, mantar, bakteriyel ve viral enfeksiyonları, iskemik lezyonları ve diğer rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılmış ve esas olarak dezenfeksiyon ve yara iyileşmesinde etkinlik göstermiştir. Hatta onu bildiğimiz en güçlü dezenfektan ürünü yapan özel güçleri vardır. Ozon, güçlü oksitleyici özellikleri nedeniyle tüm toksinleri (fenoller, pestisitler, deterjanlar, kimyasal atıklar ve aromatik bileşikler) nötralize edebilir ve mikroorganizmaları öldürebilir.
Reaktif oksijen türleri hücrelerde yaşa bağlı olarak oksidatif hasara neden olur. Bu duruma artan oksidatif stres denir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda, ozonun düşük dozlarda reaktif oksijen ile vücuda verilmesiyle üretilen ürünlerin, biyolojik mekanizmalarda, özellikle hücre içi iletişimde, düşük miktarlarda (fizyolojik seviyelerde) rol oynadığı ve terapötik etkilere aracılık ettiği gösterilmiştir. Tekrarlanan düşük doz ozon uygulamaları sonucunda ise antioksidan sistem güçlenir ve oksidatif strese karşı direnç gelişir.
Ayrıca reaktif oksijen türleri hücreye girerek sitokin düzeylerini ve iltihabı azaltan büyüme faktörlerinin üretimini arttırır. Ozon tedavisi özellikle iltihabi sürecin yoğun olduğu ve bağışıklık sisteminin ön planda olduğu hastalıklarda (yara iyileşmesi, iskemik, romatizmal ve enfeksiyon hastalıkları) yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca reaktif oksijen türleri hücreye girerek sitokin düzeylerini ve iltihabı azaltan büyüme faktörlerinin üretimini arttırır. Ozon tedavisi özellikle iltihabi sürecin yoğun olduğu ve bağışıklık sisteminin ön planda olduğu hastalıklarda (yara iyileşmesi, iskemik, romatizmal ve enfeksiyon hastalıkları) yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
Ozonun Faydaları Nelerdir?
- Ozon, mantar önleyici, bakteri önleyici, virüs önleyici, parazit önleyici ve prion önleyici nitelikleri nedeniyle hem topikal hem de dahili olarak etkili bir dezenfektandır.
- Ozon, yaralar, fistüller, kızarıklıklar, sıyrıklar, enfeksiyon bölgeleri, uçuklar, dermatit, mantar enfeksiyonları ve periodontal cepler için aktif, önleyici ve palyatif (yatıştırıcı) tedavi sağlayarak iyileşmeyi destekler.
- Ozonun iyileşmeyi desteklemesinin önemli yollarından biri, fermente edici oksijenden fakir yara ortamını, yeni hücre büyümesine dost, ancak patojenler için ölümcül olan oksijen açısından zengin bir ortamla değiştirmektir. Yerel olarak vücudun doğal bağışıklık sistemine yardımcı olur.
- Farmasötiklere doğal bir alternatif sağlamak için hem topikal hem de dahili olarak (oral, vajinal, anal) uygulanabilir. Göz gibi alanlar hassas olabilir. Rahatlatıcı olduğu bölgelerde kullanın. Pamuk veya doku ile kolayca çıkarılabilir.
- Özellikle iltihabi sürecin yoğun olduğu ve bağışıklık sisteminin ön planda olduğu hastalıklarda (yara iyileşmesi, iskemik, romatizmal ve enfeksiyon hastalıkları) yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
- Hücre yenilenmesini hızlandırır.
- Ozon, kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve elastikiyetini ve kanın akışkanlığını artırarak oksijen eksikliğini giderir.
- Kan şekeri seviyesini düşürür.
- Artritte kıkırdak kaybını azaltır ve eklem içi sıvı ve kıkırdak üretimini uyarır, eklem ağrısını azaltır ve hareketliliği arttırır.
- Gençlik İksiri Olarak Bilinen Ozon, Kronik Hastalıkların Tedavisinde Artık Çok Etkili.
Ozon Yağı Nedir?
Ozon çoğu kişiye aşinadır, ancak ozon yağı tam olarak nedir? Bu bitkisel yağ, çok aşamalı bir işlemle ek olarak özellikle yüksek enerjili oksijen, yani ozon (O³) ile zenginleştirilmiş, doğal, soğuk preslenmiş bir zeytinyağıdır.
Ozon, aktif oksijen olarak da bilinen triatomik oksijendir. Ozon yağı bu nedenle cilt bakımı ve koruyucu özelliklere sahip, özellikle oksijen açısından zengin bir zeytinyağıdır. Doğal olarak saf zeytinyağı zaten sayısız sağlık yararına sahiptir, ancak ozonlama iyileştirici etkilerini artırabilir. Çünkü oksijen vücudumuz için, örneğin hücre solunumu, enerji üretimi ve metabolik süreçlerimiz için son derece önemlidir.
Birçok şirket, kontaminasyona yol açabilecek ucuz ozon jeneratörü kullanır. Saflık ve kalite için her zaman soğuk plazma ozon jeneratörü kullanılmalıdır. Yüksek kaliteli bir ozonlanmış zeytinyağı kaynağı ararken, şirkete korona veya soğuk plazma ünitesi kullanıp kullanmadıklarını sorun.
Ozon reaktif bir gazdır ve stabilize edilmesi çok zordur, ancak ozona dayanıklı bir kap içinde bulunan yağdan geçirildiğinde, ozon gazı petrol içinde etkileşmeye ve stabilize olmaya başlar. Sürekli işlendiği için ozon, yağın sıvı halini yavaş yavaş kirli beyaz renkli bir macuna dönüştürmeye başlar. Sorunlu cilt genellikle oksijen eksikliğinden ve buna bağlı sonuçlardan mustariptir.
Ozon yağı, kararlı ve son derece yüksek oksijen içeriği ile karakterize edilir. Ek olarak, çok sayıda antimikrobiyal madde içermesi onu hassas ciltlerin yanı sıra cilt tahrişleri veya iyileşmesi zor yaralar için tercih edilen ürün haline getirir.
Hangi Özelliklere Sahiptir?
Ozon yağı, diğer şeylerin yanı sıra, aşağıdaki sağlığı geliştirici özelliklere atfedilir:
- Dezenfektan
- Antibakteriyel
- Mantar önleyici
- Detoksifiye edici
- Antimikrobiyal
- Antiseptik
- Antienflamatuvar
Ayrıca, oksijen açısından zengin yağın mantar öldürücü etkisi vardır.