Kolonya Sürmenin Cilde Zararları Var Mıdır?

Kozmetik Eczanesi, Kolonya, Cilt Bakımı

Kolonya Sürmenin Cilde Zararları Var Mıdır?

Güzel kokan bir ürünü kim sevmez ki? 

Cilt bakımı sadece cildinizde nasıl hissettirdiği ile ilgili değildir. Cilt bakım ürünlerini seçerken koku gibi diğer duyularınızı harekete geçirmek devreye giriyor. Koku, bir ürünü ne sıklıkta kullandığımızı ve ondan ne kadar keyif aldığımızı etkileyebilir. Kolonyaların insan üzerindeki etkileri canlandırıcı, sakinleştirici ve daha fazlası olabilir. Kokuların geçmişimizin anılarını uyandırma yeteneği bile var.

 

Parfümler, losyonlar temizleyicilerden kese ve maskelere kadar çok sayıda üründe kullanılır. Bazı ürünler duyusal nedenlerle koku ile formüle edilirken, diğerleri terapötik amaçlar için formüle edilmiştir. Bununla birlikte, bazı insanlar için koku cildinin nasıl göründüğü ve hissettiği üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Fakat Kolonya kaşıntıya , kızarıklığa ve bazen kurdeşene yol açarak tahriş edici olabiliyor. Bütün kolonyalar aynı derecede tahrişe neden olmaz. Kuru cilt kesinlikle reaksiyonlara daha duyarlıdır. Endişeniz varsa, bir hafta boyunca her gün kolunuzun küçük bir bölümünde bir ürünü test edin. Herhangi bir tepkiniz yoksa, muhtemelen yüzünüzde kullanabilirsiniz.

 

Ayrıca tahrişe neden olan bir alerjiniz olabilir. FDA'ya göre “ Bazı kişiler kozmetik, gıda veya diğer ürünlerdeki belirli bileşenlere, bu bileşenler çoğu insan için güvenli olsa bile alerjik veya duyarlı olabilir. Kolonya formüllerinin bazı bileşenleri, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara veya hassasiyetlere neden olma potansiyeline sahip olabilir.”

 

Kolonyanın Faydaları Nelerdir?

 

Kolonya istenmeyen vücut kokusunu uzak tutmaya yardımcı olur ve gün boyunca güzel kokmanızı sağlarr. 

Ruh halinizi iyileştirin

Kolonya kullanmanın temel faydalarından biri ruh halinizi iyileştirmektir. Kolonya moralinizi yükseltmeye yardımcı olur. Ruh halinizi her zaman dinamik hissetmek isterseniz kolonya vazgeçilmeziniz olacaktır.İster oyuncu, ister yaramaz, utangaç veya hatta çekingen hissediyor olun, kokular farklı ruh halleri için birçok farklı koku türü sunar. Kolonyalarınızı duruma göre seçin ve kullanın, böylece onun için doğru zihin çerçevesinde olabilirsiniz.

 

Sağlığı İyileştirir

Kokuların sağlığı iyileştirici özelliklerinin etkinliğini belirleyen hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Bununla birlikte, koku, stresi ve kaygıyla ilgili diğer sorunları uzak tutabilen ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur. En sevdiğiniz kolonyayı kaygıyı yenmek ve moralinizi yükseltmek için kullanabilirsiniz. 

 

Sizi çekici kılar

Koku duyusu en önemli beş duyudan biridir. Bazen sadece kokularından dolayı birine ilgi duyabilirsiniz. Kokular feromonlar açısından zengindir ve sizi başkaları için çekici kılar. 

 

Güveni Arttırır

Güzel bir elbise gibi, güzel bir koku da kendinize olan güveninizi artırabilir ve vücut kokusunu hissetmeden günü geçirmenizi sağlayabilir. Bir parça koku, kişiliğiniz için harikalar yaratabilir. Kişiliğinize uygun ve olasılıklarla savaşmak için moralinizi artırabilecek bir koku seçin.

 

Aromaterapi - Kokunun birçok rahatlatıcı ve tedavi edici faydası vardır. çiçek ve kış baharatı kokuları ile zihni sakinleştirmeye ve vücudu rahatlatmaya yardımcı olur. Bu kokular stres seviyenizin kontrol altında olmasını sağlar.

 

 


 
Etiketler: Kozmetik Eczanesi, Kolonya, Cilt Bakımı
Nisan 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı