Gargara Ne İşe Yarar?

Kozmetik Eczanesi, Ağız Bakımı

Gargara Ne İşe Yarar?

 

Gargara Nedir?

Dişleri fırçalamanın dişleri temizlemek ve bakterileri uzaklaştırmak için yeterli olmadığı bir gerçektir. Bu nedenle diş ipi ve gargara gibi tamamlayıcı ürünler kullanılmalıdır. Özellikle gargara kullanımı ağız hijyenini iyileştirdiği, taş oluşumuna ve bakterilere karşı koruyucu etki gösterdiği kanıtlanmıştır.

 

Ağız içi yapıları çalkalamak veya gargara yapmak için ağızda kullanılan sıvıya verilen isim gargaradır. Ağız sağlığının korunmasına yardımcı olan ek bir ağız hijyeni ürünüdür. Genel olarak, bir gargara ağızdaki mikropları ortadan kaldırmaya yardımcı olur, bakteri plağını kontrol eder ve ferah bir nefes bırakır. Bununla birlikte, aktif bileşenleri sayesinde, diş çürümesini önleme veya diş eti iltihabını tedavi etme gibi faydaları da bulunmaktadır.

 

Gargara Çeşitleri Nelerdir?

Çoğu gargaranın ağızdaki bakterileri azaltmaya yardımcı olduğunu ve böylece mikropların neden olduğu birçok hastalığı önlediği görülmektedir. Bununla birlikte, belirli durumlarda kullanılabilecek çok çeşitli gargaralar olduğunu bilmelidir.. Çoğu reçetesizdir ve hem eczanelerde hem de süpermarketlerde bulunabilir. Ancak, bu kadar çok çeşitlilik mevcutken doğru olanı seçmek zor bir iş olabilir.

 

Yaygın gargaralar

Yaygın gargaralar doğru bileşenlere sahip bir sıvıdan oluşur. Ayrıca taze nefes ve hafif diş çürümesi koruması sağlar, bu nedenle ağız kokusu durumlarında fayda sağlayabilir. Bu gargara türleri farklı tatlara sahiptir ve alkol içerebilir.

 

Antiseptikler veya plak önleyici solüsyonlar

Bu gargara türü, ağızdaki bakteri plağını kontrol etmeye ve azaltmaya yardımcı olan özel bileşenlere sahiptir. Genel olarak klorheksidin diglikonat içermektedir. Diş eti iltihabı ve periodontal hastalığın tedavisinde çok faydalıdırlar. Ayrıca, iyileşmeyi hızlandırmak ve enfeksiyon riskini azaltmak için ağız cerrahisi veya implant yerleştirilmesinden sonra kullanılması önerilir.

 

Florürlü gargaralar

Florürlü gargara ağızda bakteriler tarafından üretilen asitlerin etkisine karşı diş minesine ek koruma sağlar. Bu sayede diş çürümelerini önlemede ve hatta hastalığın başlangıç ​​evrelerini geri döndürmede oldukça faydalıdır. Bu tür gargaralar hem yetişkinlerde hem de diş çürümesi riski yüksek olan çocuklarda kullanılabilir ancak 6 yaşından önce kullanılması önerilmez.

 

Ağız sağlığını korumak, sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak için öncelikle doğru diş macununu kullanmalı sonrasında ise tamamlayıcı bakım ürünlerini tercih etmelisiniz.

 

Etiketler: Kozmetik Eczanesi, Ağız Bakımı
Mart 19, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı