Keratin Nedir?

Keratin Nedir?

Keratin Nedir?

Keratin, epidermisin (cildin en yüzeysel tabakası) epitel hücrelerinde, tırnaklarda ve özellikle saçta bulunan ve önemli miktarlarda (toplamın yaklaşık %13'ü) bulunan bir proteindir. Stratum corneum'un, yani epidermisin dış tabakasının ana bileşenidir. 

Birçok yiyecek vücudunuzun keratin üretmesine yardımcı olur. Aşağıdakileri yiyerek vücudunuzun keratin üretimini artırmasına yardımcı olabilirsiniz. Brokoli, havuç, yumurta, sarımsak, somon, tatlı patates

 

Keratinin Faydaları Nelerdir?

Keratin, kükürt atomları açısından zengin lifli bir proteindir. Omurgalılarda, esas olarak epidermisin en dış katmanlarında (azgın tabaka) bulunur. Aynı zamanda uzantılarda da (saç, tırnak, tüy, boynuz, gaga vb.) şeklinde bulunur.  

 

Keratin iki farklı formda bulunmaktadır.

Beta-keratin: Sürüngenlerde ve kuşlarda daha fazla bulunur.

Alfa-keratin: İnsanlar dahil tüm memelilerde bulunur.

 

Keratin, cildin mekanik direnci için gereklidir. Epitel dokularının uyumunu ve bütünlüğünü garanti eden bir hücre üstü filamentli protein ağının ayrılmaz bir parçasıdır. Vücudumuzda destek ve koruma sağlar. Saçınız, tırnaklarınız ve cildiniz genel sağlıkları için vücudunuzdaki keratin miktarına bağlıdır. Bezleriniz ve organlarınız da keratin içerir. Keratin güçlüdür, bu nedenle seyreltilmiş asitlerde, alkalilerde, solventlerde veya sularda çözünmez. Vücudunuzda birçok kimyasal bulunur ve bunların hiçbiri keratini etkilemez. Bu nedenle birçok kişi keratin tedavilerinin saçlarına, tırnaklarına ve ciltlerine faydalı olduğuna inanır. Vücudunuz doğal olarak keratin üretir. Keratinli saç bakımları genellikle öğütülmüş hayvan parçalarından gelir, bu nedenle vejeteryansanız bu ürünleri kullanmak istemeyebilirsiniz.

 

Pek çok insan keratin yağı içeren şampuanların ve saç kremlerinin saçlarını daha sağlıklı yaptığına inanır. Araştırmalar, keratin hidrolizatları içeren şampuanların ve saç kremlerinin saçınızı daha güçlü, daha parlak ve daha yumuşak hale getirebileceğini göstermektedir.

 

Keratin Saç Bakımı Nedir?

Keratin saç bakımı yaptırmak kişisel bir karardır. Saçınızı parlak ve ipeksi hale getirirken aynı zamanda elektriklenmeyi de azaltır. Ancak tedavi genellikle pahalıdır ve vücudunuz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Keratinli saç sampuanları ve saç bakım kremlari için kozmetik eczanesini ziyaret etmeyi unutmayın!


 
Etiketler: Kozmetik Eczanesi, Keratin Bakımı, Saç Maskesi
Nisan 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı